- Locatie
Raadzaal
- Voorzitter
- Kees Bakker
Uitzending
Agendapunten
-
1
Bijlagen
-
2
- Mededelingen voorzitter
- Mededelingen college
- Vragen naar aanleiding van de toezeggingenlijst en de prioriteitenagenda
Bijlagen
-
3
Portefeuilles m.b.t. Duurzaamheid en Bereikbaarheid
Bijlagen
-
4
- Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (GR)
- Stichting Goois Natuurreservaat (Stichting)
- Grondstoffen- en Afvalstoffen Dienst Gooi en Vechtstreek (onderdeel Regio Gooi en Vechtstreek)
- Coöperatie Parkeerservice U.A. (Coöperatie)
- Vitens N.V. (Vennootschap)
Bijlagen
-
5
Het Uitvoeringsprogramma Mobiliteit 2040 bevat een groot aantal maatregelen waarmee bijgedragen wordt aan een duurzame, veilige en bereikbare stad. Een van de maatregelen betreft onderzoek naar de mogelijkheden voor invoer van een of meerdere zero-emissiezones in Hilversum. Afgelopen periode is onderzoek gedaan naar het Centrum en naar De Gijsbrecht. De Gijsbrecht voor het college af als mogelijke zero-emissiezone. Voor het Centrum ligt dat anders. Het college vraagt aan de raad om te kiezen tussen het invoeren van een zero-emissiezone in het Centrum of géén zero-emissiezone in te voeren.
Omdat een raadsbesluit eenduidig moet zijn is er voor gekozen om in het voorgestelde raadsbesluit de optie op te nemen om wél een zero-emissiezone in het Centrum van Hilversum in te voeren.
Bijlagen
Voorgesteld besluit
De zero-emissiezone Centrum Hilversum in te voeren in het centrumgebied binnen de (verlegde)
Centrumring per 1 augustus 2027 en het college opdracht te geven tot het opstellen en
implementeren van het Uitvoeringsplan zero-emissiezone Centrum Hilversum. -
6
Bijlagen
-
7
De gemeente Hilversum wil de circulaire economie stimuleren, zoals vastgelegd in het coalitieakkoord en de Omgevingsvisie. Er gebeurt ook al veel en dat is mooi om te constateren uit het jaarplan en ontwikkelingen die in dit voorstel worden omschreven. Er ontbreekt echter een helder kader waarmee de gemeenteraad zijn kaderstellende en controlerende rol kan uitoefenen.
Dit voorstel stelt daarom voor om een kaderstellend plan/strategie op te stellen met een samenhangend pakket van doelen, uitgangspunten en maatregelen om de circulaire economie in Hilversum te versnellen. Doelen en uitgangspunten kunnen gericht zijn op bedrijven, organisaties (o.a. ontwikkelaars en woningcorporaties), inwoners en de eigen organisatie.Bijlagen
Voorgesteld besluit
In de commissie te bespreken:
- In hoeverre de raad behoefte heeft aan een helder kader met duidelijke doelen en uitgangspunten voor het streven naar een circulaire economie.
- Welke fracties willen meewerken aan een motie of raadsvoorstel om te komen tot een kaderstellend plan/strategie voor de ontwikkeling van een circulaire economie in Hilversum.
-
8
Bijlagen