Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Agendapunten

  1. 2

    In verband met het vertrek van de heer R. Veltman wordt mevrouw M.H. Koets toegelaten en beëdigd als raadslid voor de fractie van D66.


    In verband met het overlijden van de heer L.A. van Leeuwen wordt mevrouw R. de Jong toegelaten en beëdigd als raadslid voor de fractie van Hart voor Hilversum.

    Voorgesteld besluit

    Mevrouw M.H. Koets en mevrouw R. de Jong toe te laten als lid van de gemeenteraad.

  2. 3

  3. 4

  4. 5

    Van de voorzitter van de Raad van Toezicht van Stip, Openbaar Basisonderwijs Hilversum, is een verzoek ontvangen voor de benoeming van de heer P. E. Buisman als een nieuw zesde lid van de Raad van Toezicht, ter vervanging van mevrouw G. de Vries. De sollicitatie van de kandidaat en zijn CV zijn bijgevoegd. Overeenkomstig de statuten is de gemeenteraad bevoegd tot benoeming van de leden.

    Voorgesteld besluit

    De heer mr. P. E. Buisman benoemen als lid van de Raad van Toezicht van Stip Openbaar Onderwijs Hilversum voor de periode van 1 september 2017 tot 1 september 2021.


    Dit onderwerp is rechtstreeks geagendeerd voor de raad.

  5. 6

    Er is een begrotingswijziging voor het jaar 2017 voor de bijdrage aan de Veiligheidsregio. Aanleiding is een juridisch geschil tussen de Veiligheidsregio en de gemeente Huizen. De provincie heeft verzocht om er samen uit te komen. De gemeente heeft aangegeven de juridische gang te willen staken indien het algemeen bestuur overgaat tot een begrotingswijziging voor 2017 en later voor 2018 waarbij het nadeel van circa €75.000 wordt gecompenseerd (behoudens Weesp) door de andere gemeenten.
    Het algemeen bestuur heeft besloten om de bijdragen per gemeente in de programmabegroting 2017 aan te passen langs deze lijn. De gemeenteraad krijgt de mogelijkheid om zijn zienswijze te geven op deze wijziging. Financieel nadeel voor Hilversum is 23.000 euro.

    Voorgesteld besluit

    In te stemmen met de begrotingswijziging 2017 van de Veiligheidsregio, met als gevolg een extra bijdrage van 23.000 euro voor de gemeente Hilversum. En dit middels bijgevoegde zienswijze kenbaar te maken.


    De commissie Verbonden Partijen heeft op 7 september 2017 advies uitgebracht.
    De aanwezige fracties van GL, D66, VVD, CDA, CU en HvH adviseren de raad positief over de alsdan gewijzigde zienswijze.

  6. 7

  7. 8

    Eerder heeft u kennisgenomen van het Evaluatierapport ‘Cameratoezicht in Hilversum’. Dit gebeurde door middel van de burgemeestersbrief van 16 juni 2017, conform toezegging T17/24. Op basis van dit evaluatierapport is de burgemeester voornemens het cameratoezicht in Hilversum met een jaar te verlengen, tot 1 juli 2018.

    Voorgesteld besluit

    In te stemmen met het voornemen van de burgemeester om het cameratoezicht in het uitgaansgebied met een jaar te verlengen tot 1 juli 2018, op basis van het Evaluatierapport ‘Cameratoezicht in Hilversum.’


    De commissie Economie & Bestuur heeft op 13 september 2017 advies uitgebracht.
    De fractie van GroenLinks maakt een voorbehoud.
    De overige fracties adviseren de raad positief.

  8. 9

    Voor de realisatie van woningen op de locatie Neuweg 100 is het ontwerpbestemmingsplan Neuweg 100 opgesteld. Dit ontwerpbestemmingsplan (met de hierbij behorende stukken) heeft 6 weken ter inzage gelegen. In totaal zijn tijdens de ter inzage periode 6 zienswijzen binnengekomen. Het bestemmingsplan Neuweg 100 is behandeld in commissie Verkeer en Beheer d.d. 21 juni 2017. Tijdens de behandeling in een voorstel van orde aangenomen dat voorstelt het beraad van de commissie voor onbepaalde tijd op te schorten. Dit heeft geresulteerd in een heroverweging bij de verkoper/eigenaar en de ontwikkelaar. Het plan is hierna aangepast. Het gewijzigde plan gaat uit van 5 woningen (i.p.v. 6 woningen) en een grotere afstand tot de huidige bebouwing aan de zijde van de Neuweg. Het voorstel is om het bestemmingsplan Neuweg 100 gewijzigd vast te stellen.

    Voorgesteld besluit

    1. in te stemmen met de zienswijzennota ‘Ontwerpbestemmingsplan Neuweg 100’;
    2. geen exploitatieplan vast te stellen;
    3. het bestemmingsplan Neuweg 100 overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0402.14bp04neuweg100-va01 met bijbehorende bestanden en volledige papieren verbeelding, overeenkomstig de zienswijzennota, zoals bedoeld onder 1, gewijzigd vast te stellen.

    De commissie Ruimte heeft op 7 september 2017 advies uitgebracht.
    De fracties van D66, VVD en CDA adviseren de raad positief.
    De fractie GroenLinks adviseert de raad negatief
    De overige aanwezige fracties maken een voorbehoud.

  9. 10

    De aan de gemeenschappelijke regeling Tomingroep (hierna: GR) deelnemende gemeenten hebben in 2015 een governance traject gestart om de verhouding in de samenwerking binnen de GR Tomingroep af te stemmen op de huidige situatie en tijdsgeest. Dit governancetraject is inmiddels afgerond. Het eindresultaat hiervan is een op onderdelen aangepaste gemeenschappelijke regeling. Deze voorliggende gemeenschappelijke regeling sluit aan op de eisen die de Wet gemeenschappelijke regelingen (WGR) aan gemeenschappelijke regelingen stelt. Tevens sluit de huidige GR beter aan op de huidige situatie en tijdsgeest. De raad wordt gevraagd, het college deze GR te laten wijzigen volgens bijgevoegd concept-raadsbesluit.

    Voorgesteld besluit

    In te stemmen met de wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Werkvoorzieningsschap Tomingroep 2017 conform bijgevoegd raadsbesluit.


    De commissie Verbonden Partijen heeft op 7 september 2017 advies uitgebracht.
    Alle partijen adviseren de raad positief over het voorstel.

  10. 11

    Na het vaststellen van het masterplan Monnikenberg in 2012 en het bestemmingsplan Monnikenberg in 2013 zijn de inzichten van de eigenaren over de ontwikkelingen in het gebied Monnikenberg gewijzigd. De afgelopen jaren hebben de samenwerkende partijen samen met de gemeente Hilversum onderzocht op welke wijze de gewijzigde ontwikkeling het best opgezet kan worden. De wijzigingen zijn vastgelegd in een geactualiseerd Masterplan Monnikenberg. Om het geactualiseerde Masterplan uit te voeren is een partiële herziening van het bestemmingsplan nodig. Het geactualiseerde Masterplan, het ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening bestemmingsplan Monnikenberg en het ontwerpbesluit hogere waarden hebben gelijktijdig ter inzage gelegen. Binnengekomen zienswijzen zijn deels aanleiding geweest voor enkele aanpassingen. Uw raad wordt voorgesteld om het geactualiseerde Masterplan vast te stellen en om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen.

    Voorgesteld besluit

    1. Het geactualiseerde Masterplan Monnikenberg van 18 september 2017 vast te stellen.
    2. In te stemmen met de wijzigingen- en zienswijzennota Ontwerpbestemmingsplan ‘Partiele herziening bestemmingsplan Monnikenberg’
    3. Geen exploitatieplan vast te stellen ten behoeve van het bestemmingsplan ' Partiele herziening bestemmingsplan Monnikenberg’;
    4. Het bestemmingsplan ‘Partiele herziening bestemmingsplan Monnikenberg’ overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0402.18bp01monnikenberg-va01, met bijbehorende bestanden en volledige papieren verbeelding, gewijzigd vast te stellen overeenkomstig de wijzigingen- en zienswijzennota, zoals bedoeld onder 2.

    De commissie Ruimte heeft op 7 september 2017 advies uitgebracht.
    De fracties van D66, VVD en het CDA adviseren de raad positief.
    De overige aanwezige fracties maken een voorbehoud.

  11. 12

    Initiatiefnemer wenst 8 woningen te realiseren op de locatie Diepeweg-Melkpad. Er is een (postzegel-) bestemmingsplan opgesteld en de benodigde onderzoeken zijn uitgevoerd. Het ontwerpbestemmingsplan heeft tot en met 1 juni 2017 ter inzage gelegen. Er is 1 ontvankelijke zienswijze ingediend. Ook is 1 zienswijze buiten de termijn binnen gekomen en daarmee niet ontvankelijk.
    De zienswijzen leiden niet tot aanpassing van het plan. Er zijn enkele ondergeschikte ambtshalve wijzigingen. Het voorstel is om het plan conform de wijzigingen in de Nota Zienswijzen vast te stellen.

    Voorgesteld besluit

    1. In te stemmen met de Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoek Diepeweg - Melkpad’
    2. Geen exploitatieplan vast te stellen ten behoeve van het bestemmingsplan 'Hoek Diepeweg - Melkpad’;
    3. Het bestemmingsplan 'Hoek Diepeweg - Melkpad´, overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0402.11bp04melkpaddiep-va01, met bijbehorende bestanden en volledige papieren verbeelding, gewijzigd vast te stellen overeenkomstig de Nota zienswijzen, zoals bedoeld onder 1.

    De commissie Ruimte heeft op 7 september 2017 advies uitgebracht.
    De fracties van SP, PvdA en GroenLinks maken een voorbehoud.
    De overige aanwezige fracties adviseren de raad positief.

  12. 13

    Op 17 mei 2017 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tussenuitspraak gedaan in de beroepsprocedure tegen het bestemmingsplan voor de reconstructie van de Utrechtseweg. De raad is opgedragen het gebrek in het bestreden besluit te herstellen. De raad dient te motiveren op welke wijze de belangen van appellant bij het beperken van het ruimtebeslag van het nieuwe fietspad in de besluitvorming zijn betrokken, dan wel het plan gewijzigd vast te stellen. Bijgaand raadsvoorstel voorziet hier in. Het raadsbesluit moet uiterlijk in de vergadering van 8 november aanstaande worden genomen om te voldoen aan de uitspraak.

    Voorgesteld besluit

    1. In te stemmen met de aanvullende ruimtelijke onderbouwing voor het bestemmingsplan Reconstructie N417;
    2. In te stemmen met de gewijzigde bijlage bij de toelichting (Bijlage 2 Definitief ontwerp);
    3. Het bestemmingsplan Reconstructie N417 overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0402.01bp03reconstrN417-va02 met bijbehorende bestanden en volledige papieren verbeelding, gewijzigd vast te stellen;
    4. Dit besluit bekend te maken bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en partijen en op de wettelijk voorgeschreven wijze bekend te maken en mede te delen.

    De commissie Ruimte heeft op 7 september 2017 advies uitgebracht.
    De fracties van VVD en CU adviseren de raad positief.
    De fracties van D66, HvH, SP, het CDA en LH maken een voorbehoud.
    De fracties van PvdA en GroenLinks adviseren de raad negatief waarbij GrL een degelijke motivering over de waarde van de bomen verzoekt.

  13. 14

    Wij willen dit jaar en de komende jaren meer fietsparkeervoorzieningen in het centrum realiseren en handhaven op verkeerd gestalde fietsen. Omdat blijkt dat er op korte termijn geen panden beschikbaar zijn om inpandig stallen te realiseren, vragen wij u om een deel van het exploitatiebudget om te zetten in investeringsbudget, zodat wij de fietsparkeerproblemen op de Kerkbrink en de Groest kunnen oplossen door fietsenrekken in de openbare ruimte toe te voegen.

    Voorgesteld besluit

    1. Een aanvullend krediet te verlenen voor investeringen in fietsparkeren centrum van €220.000.
    2. De hieruit voorkomende kapitaallasten van circa €25.000 te dekken uit de structurele middelen voor fietsparkeren centrum, dat met ingang van de begroting 2016 beschikbaar is gesteld voor het project Fietsparkeren Centrum en het restant van dit budget vanaf 2019 te laten vrijvallen.

    De commissie Verkeer & Beheer heeft op 13 september 2017 advies uitgebracht.
    De fracties van GrL, de CU, Hilversum1 en HvH maken een voorbehoud.
    De overige fracties adviseren de raad positief.

  14. 15

    Met dit Onderwijshuisvestingsprogramma 2018 (OHP 2018) wordt uitvoering gegeven aan het Onderwijshuisvestingsbeleid 2017-2024 en de verschillende onderwijswetten. Het heeft tot doel de aanvragen voor de voorzieningen in de onderwijshuisvesting te beoordelen en waar nodig en gerechtvaardigd te bekostigen. In de tabel “programma” zijn de aanvragen opgenomen waarvan wordt geadviseerd deze te honoreren. In de tabel “Overzicht” worden de aanvragen weergegeven waarvan wordt geadviseerd deze af te wijzen. De motivering van de adviezen is in het OHP 2018 opgenomen.

    Voorgesteld besluit

    1. Kennis te nemen van het OHP 2018 (gehonoreerd) en het Overzicht 2018 (afgewezen);
    2. Onder voorbehoud van goedkeuring van de begroting 2018 de kredieten te voteren van in totaal € 1.638.887 zoals benoemd in het OHP 2018;
    3. Onder voorbehoud van goedkeuring van de begroting 2018 een krediet te voteren van € 60.000 ten behoeve van Buurtparticipatietraject/inrichting schoolplein en openbare ruimte rond de nieuwe Sterrenschool.

    De commissie Samenleving heeft op 13 september 2017 advies uitgebracht.
    De fractie van LH adviseert de raad negatief.
    De overige fracties adviseren de raad positief.

  15. 16

    Het onderwijskansenbeleid in Hilversum 2018 -2021 is ontwikkeld in samenspraak met partners in het onderwijs en peuterpeelzaalwerk; het is een gezamenlijk product. Het is gericht op het bieden van betere kansen aan kinderen en jongeren die vanwege sociaaleconomische, culturele en/of taalkenmerken het risico lopen op achterstanden in het onderwijs. De uitvoering vindt plaats binnen de wettelijke kaders die door het Rijk zijn opgesteld.

    Voorgesteld besluit

    1. De nota Onderwijskansenbeleid in Hilversum 2018 – 2021 vast te stellen.
  16. 18
    Vragen aan het college