- Locatie
Digitaal via Zoom
- Voorzitter
- Agendapunt 1en 2 - H.H. Fennema, agendapunt 3 en 4 - H.R. Jaarsma
- Agenda documenten
Agendapunten
-
1
Bijlagen
25b. Toezeggingen
Titel T20-032 Proces inzake Regionale Energie Strategie (RES) T20-033 AirBnB -
2
In het afgelopen jaar is, in co-creatie tussen gemeente en schoolbesturen, dit Integraal Huisvestingplan (IHP) opgesteld. De opgave voor de komende 16 jaar is om huisvesting te realiseren voor 900 extra leerlingen en om gebouwen die aan het einde van hun technische levensduur zijn, te renoveren of te vervangen. De vaststelling van dit IHP en €128 mln. investeringskrediet over 16 jaar maken het mogelijk om voldoende en kwalitatief goede schoolgebouwen te realiseren. De samenwerking tussen gemeente en schoolbesturen is zeer goed bevallen en zal in de uitvoering zeker worden doorgezet. Hiertoe zijn samenwerkingsafspraken gemaakt.
Bijlagen
Voorgesteld besluit
De raad te adviseren:
1. Het Integraal Huisvestingsplan (IHP) 2020-2035 vast te stellen.
2. De financiële consequenties mee te nemen in de kadernota 2020
3. De kredieten jaarlijks te indexeren op basis van het actuele prijspeil.
4. Een krediet van € 1.700.000,- vrij te geven ten laste van de stelpost Internationaal Onderwijs.
5. Kennis te nemen van het feit dat het college het vrijgegeven krediet voor 2020 heeft ingezet. -
3
De raad wordt voorgesteld de Doelgroepenverordening Hilversum vast te stellen. Met deze verordening kunnen we nieuwbouwwoningen beschikbaar maken voor de in de verordening bepaalde doelgroepen. In de verordening is opgenomen welke doelgroepen passen bij sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en middeldure huurwoningen plus. Met de verordening hebben we een middel in handen om woningen die voor een bepaalde doelgroep op de markt komen ook voor deze doelgroep beschikbaar te houden. Hiermee wordt ook de motie M19/60 afgedaan.
Bijlagen
Voorgesteld besluit
De raad te adviseren:
De Doelgroepenverordening Hilversum met de bijbehorende toelichting vast te stellen. -
4
De gemeenten in de regio zijn voornemens het Wmo- en leerlingenvervoer te bundelen en zelf uit te voeren vanuit de Regio Gooi en Vechtstreek.
In de Gooi en Vechtstreek nemen de gemeenten al gezamenlijk verantwoordelijkheid voor het doelgroepenvervoer. De gemeenten gaan zelf investeren in het personeel en materieel om de negatieve effecten van marktwerking voor onze inwoners uit de dagelijkse dienstverlening te halen. De gemeenten gaan met het oog op de lange termijn investeren in het personeel en materieel om reizigers optimaal te ondersteunen bij hun reis, de aansluiting met het openbaar vervoer te verbeteren en de verduurzaming van het wagenpark mogelijk te maken.
Voorgesteld wordt in te stemmen met het onderbrengen van het Wmo- en leerlingenvervoer in de GR Regio Gooi en Vechtstreek. In de concept zienswijze wordt positief gereageerd op de beoogde begrotingswijziging. De begrotingswijziging van de regio past binnen de begroting van de gemeente Hilversum. Ten aanzien van de governance wordt voorgesteld een opmerking te maken in de zienswijzebrief.
Bijlagen
Voorgesteld besluit
De raad te adviseren:
De uitvoering van:
a. het gemeentelijk Wmo vervoer per 1 januari 2021;
b. het leerlingenvervoer en jeugdhulpvervoer per 1 augustus 2021;
onder te brengen bij de gemeenschappelijke regeling Regio Gooi en Vechtstreek en overeenkomstig de ‘Aanpassing gemeenschappelijke regeling Regio Gooi en Vechtstreek’.
Bij het algemeen bestuur door middel van bijgaande brief wensen en bedenkingen kenbaar te maken ten aanzien van het ‘Ontwerpbesluit doelgroepenvervoer Regio Gooi en Vechtstreek (bijlage 2)
Bij het algemeen bestuur door middel van bijgaande brief een positieve zienswijze kenbaar te maken ten aanzien van de ‘Ontwerp begrotingswijziging doelgroepenvervoer Gooi en Vechtstreek’ (bijlage 4).25b. Toezeggingen
Titel T20-034 Doelgroepenvervoer T20-035 Doelgroepenvervoer