- Locatie
Digitaal via Zoom
- Voorzitter
- J. Kalk
- Agenda documenten
Agendapunten
-
1
Bijlagen
-
2
Bijlagen
-
3
Bijlagen
-
4
Bijlagen
-
5
Het ‘Gemeentelijk Watermanagementplan Hilversum 2021-2026’ beschrijft hoe Gemeente Hilversum invulling geeft aan de gemeentelijke watertaken, die bijdragen aan:
- een gezonde en veilige leefomgeving
- ruimtelijke kwaliteit en omgevingskwaliteit
- duurzaamheid en klimaatbestendigheid
- een doelmatig beheer binnen de financiële kaders.
Dit betekent een voortzetting van het huidige beleid van beheer en vervanging van riolering. Hierdoor blijft een veilige leefomgeving geborgd. Intensievere regenbuien leiden vaker tot wateroverlast. Daarom wordt sterker ingezet op klimaatadaptatie. Duurzaam omgaan met hemelwater wordt verder geoptimaliseerd.
Bijlagen
-
6
De fractie van D66 is van mening dat er meer gedaan moet worden voor de biodiversiteit in Hilversum. Met dit initiatiefvoorstel wil de fractie het onderwerp nog eens goed onder de aandacht brengen en ook de andere raadsfracties in de gelegenheid stellen zich hierover uit te spreken. Door in te stemmen met het initiatiefvoorstel geeft de raad kaders mee aan het college. Het college kan deze verder uitwerken en opnemen in het Programma Groen.
Het initiatiefvoorstel is nu geagendeerd voor een eerste bespreking, waarbij de fractie van D66 het voorstel kan toelichten en vragen kan beantwoorden van de andere fracties. Na deze commissiebehandeling wordt het college gevraagd een reactie te geven op het voorstel en kan het voorstel, met de reactie van het college, opnieuw in de commissie worden geagendeerd.
Bijlagen
Voorgesteld besluit
De raad wordt voorgesteld te besluiten om:
- het college opdracht te geven te onderzoeken hoe de binnenstedelijke biodiversiteit te versterken met gebruikmaking of versterking van opties die in dit voorstel zijn aangegeven;
- het college opdracht te geven dit gemeentebreed en integraal op te pakken, met medewerking van meerdere portefeuillehouders (groen, economie, ruimtelijke ordening);
- het college opdracht te geven de daarvoor in aanmerking komende opties op te nemen in het Programma Groen dat ter besluitvorming aan de raad wordt voorgelegd, volgens de huidige planning in Q3 2021, en daarbij tevens gemotiveerd aan te geven welke opties al dan niet reeds worden uitgevoerd (bijvoorbeeld o.b.v. aangenomen moties) en welke nieuwe opties zijn onderzocht maar niet zijn opgenomen in het Programma Groen.