Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

COMMISSIE Zorg, Welzijn en Samenleving

woensdag 17 april 2024

20:00 - 21:45
Locatie

Dudokkamer (Raadhuis 2.01)

Voorzitter
C.M. Groeneveld

Agendapunten

 1. 1

 2. 2

  • Mededelingen voorzitter
  • Mededelingen college
  • Vragen naar aanleiding van de toezeggingenlijst en de prioriteitenagenda
 3. 4

  Voor Hilversum is sport en bewegen van essentieel belang. Sport en bewegen geeft dagelijks heel veel Hilversummers plezier. Ook vergroot sport de gemeenschapszin, leidt het tot nieuwe sociale contacten en versterkt het bestaande banden. Sporten helpt vaardigheden ontwikkelen zoals samenwerken en doorzettingsvermogen. Voldoende bewegen heeft een positief effect op het tegengaan en voorkomen van gezondheidsproblemen.


  Door al deze positieve eigenschappen van sport en bewegen is onze Hilversumse missie: “Hilversummers een leven lang actief en vitaal”.


  Sport en bewegen wordt steeds belangrijker gevonden in een gezamenlijke aanpak van maatschappelijke opgaven. Het coalitieakkoord ‘Hilversum koesteren 2022-2026’ zegt hierover: “Sport, bewegen en welzijn liggen in elkaars verlengde en willen we meer met elkaar verbinden”. Het landelijk Sportakkoord II ‘Sport versterkt’ wil vanuit een samenwerking binnen de hele sector de sport toekomstbestendig maken. Daarom wordt gewerkt aan een stevig fundament en een groter bereik om meer mensen aan te spreken en uitnodigen te gaan sporten. Door te werken aan meer betekenis van sport willen we de waarde voor de maatschappij verder vergroten. Vijf thema’s uit het landelijke Sportakkoord II staan centraal in het Hilversumse sport- en beweegbeleid. Hiermee leggen we verbinding met de landelijke aanpak en plaatsen deze nadrukkelijk in een Hilversumse context.


  Voor dit agendapunt heeft zich 1 inspreker gemeld namens Team Sportservice en 1 namens Hilversummers.nl

  Voorgesteld besluit

  De Sport- en Beweegnota Hilversum 2024 - 2030; 'Hilversummers een leven lang actief en vitaal' vast te stellen.

  25b. Toezeggingen

  Titel
  T24-058 - Raad informeren over digitaal sport- en beweegplatform
  T24-059 - Raad informeren over tijdspad verschillende onderzoeken
  T24-060 - Over een jaar stilstaan bij voortgang van de nota in de commissie
 4. 5
  Oordeelsvorming Sport- en Beweegnota Hilversum 2024 - 2030; 'Hilversummers een leven lang actief en vitaal' (1268636) - 21:00