Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Gemeenteraad

woensdag 19 juni 2019

22:00 - 00:00

Agendapunten

  1. 2

  2. 3

    Stukken ten aanzien waarvan de voorzitter voorstelt een beslissing te nemen als in het stuk is vermeld.
    Gevraagd wordt de in de brieven gevraagde geheimhouding te bekrachtigen.

  3. 4

    De aangepaste zienswijze wordt zo spoedig mogelijk toegevoegd.


    In de vergadering van het dagelijks bestuur van 11 april zijn de voorlopige jaarstukken 2018, samen met een bestemmingsvoorstel van het resultaat, besproken.
    Het bestemmingsvoorstel wordt met de jaarrekening meegezonden voor een zienswijze naar de gemeenteraden in de regio. Aan de raad van Hilversum wordt voorgelegd in te stemmen met de concept zienswijze. Op 11 juli 2019 worden in het algemeen bestuur de jaarstukken vastgesteld, inclusief de bestemming van het resultaat. De zienswijzen van gemeenteraden worden bij deze behandeling betrokken.

    Voorgesteld besluit

    1. Kennis te nemen van de Jaarstukken 2018 van de Regio Gooi en Vechtstreek;
    2. Kennis te nemen van de Programmabegroting 2020-2023 van de Regio Gooi en Vechtstreek;
    3. Kennis te nemen van het concept voorstel ten aanzien van de resultaatbestemming 2018
    4. Bijgaande zienswijze te versturen naar het algemeen bestuur van de Regio Gooi en Vechtstreek;
    5. De onderstaande begrotingswijziging vast te stellen.

    De commissie Verbonden Partijen heeft op 12 juni 2019 advies uitgebracht.
    De de fractie van de SP maakt een voorbehoud. Alle andere aanwezige fractie adviseren de raad positief.
    Het onderwerp wordt geagendeerd zonder debat.

  4. 5

    Het Werkvoorzieningschap Tomingroep voert de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) uit voor de negen gemeenten in de regio Gooi- en Vechtstreek, Almere en Eemnes en biedt via Tomingroep BV werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.


    De raad dient in te stemmen met de conceptbegroting 2020 Tomingroep en kan daarnaast op grond van de Wet Gemeenschappelijke Regelingen een zienswijze indienen hierop. Daarnaast dient zij kennis te nemen van de conceptjaarrekening 2018.

    Voorgesteld besluit

    1. In te stemmen met de conceptbegroting 2020 Tomingroep.
    2. De bijgaande “zienswijze gemeente Hilversum op conceptbegroting 2020 Tomingroep” in te dienen bij het Algemeen Bestuur van het Werkvoorzieningschap Tomingroep.
    3. Kennis te nemen van de conceptjaarrekening 2018 Tomingroep.

    De commissie Verbonden Partijen heeft op 12 juni 2019 advies uitgebracht.
    De de fractie van de SP maakt een voorbehoud. Alle andere aanwezige fractie adviseren de raad positief.
    Het onderwerp wordt geagendeerd zonder debat.

  5. 6

    Op 7 maart 2018 heeft de raad het bestemmingsplan Gooische Hockey Club vastgesteld. Tegen het besluit is beroep bij de Raad van State ingesteld. De Raad van State heeft de Stichting advisering bestuursrechtspraak gevraagd advies uit te brengen. In het advies worden tekortkomingen in de onderbouwing van het bestemmingsplan genoemd. Het bestemmingsplan is daarop inmiddels aangevuld en aangepast. Voorgesteld wordt het bestemmingsplan opnieuw vast te stellen (met deze aanpassing en aanvulling) en dit aan de Raad van State kenbaar te maken voordat de zitting bij de Raad van State plaatsvindt. Het plan blijft qua strekking nagenoeg hetzelfde. Het blijft gaan om het verplaatsen van het clubhuis en verleggen van twee van de hockeyvelden.

    Voorgesteld besluit

    1. Geen exploitatieplan vast te stellen ten behoeve van het bestemmingsplan Gooise Hockeyclub (hersteld).
    2. Het bestemmingsplan Gooische Hockey Club (hersteld), overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0402.01bp07gooische-va02 met bijbehorende bestanden en volledige papieren verbeelding, vast te stellen.

    De commissie Ruimtelijke Ordening & Wonen heeft op 12 juni 2019 advies uitgebracht.
    De fracties van LH, SP, PvdA en HB maken een voorbehoud. Alle overige fracties adviseren de raad positief.
    Alle fracties vragen om behandeling zonder debat.

  6. 7

    In de afgelopen jaren is de wijk Anna’s Hoeve deels tot stand gekomen als een duurzame woonwijk met goede (recreatie)voorzieningen. Gelijktijdig zijn er ook nieuwe ruimtelijke inzichten ontstaan als wijziging op het bestemmingsplan Anna’s Hoeve. Zo is nu gewenst om de maximale bouwhoogte van bouwveld 2.3, gelegen naast de berg Anna’s Hoeve, te verlagen. De lagere woonbebouwing op dit bouwveld sluit beter aan bij het gewenste eindbeeld voor dit deel van Anna’s Hoeve.
    In januari 2019 heeft het college besloten in te stemmen met het ontwerpbestemmingsplan Tweede partiele herziening bestemmingsplan Woonwijk Anna's Hoeve. Vervolgens is dit plan gepubliceerd en heeft het plan zes weken ter inzage gelegen. In deze periode is 1 ontvankelijke zienswijze ingediend. In de zienswijzennota van dit ontwerpbestemmingsplan is de zienswijze samengevat en voorzien van een beantwoording. De zienswijze heeft geen aanpassingen van het plan als gevolg.
    Voorstel is om het bestemmingsplan ‘Tweede partiele herziening bestemmingsplan Woonwijk Anna’s Hoeve’ ongewijzigd vast te stellen.

    Voorgesteld besluit

    1. Instemmen met de ‘zienswijzennota Ontwerpbestemmingsplan ‘Tweede partiele herziening bestemmingsplan Woonwijk Anna’s Hoeve;
    2. Geen exploitatieplan vast te stellen ten behoeve van het bestemmingsplan ‘Tweede partiele herziening bestemmingsplan Woonwijk Anna’s Hoeve’.
    3. Het bestemmingsplan ‘Tweede partiele herziening bestemmingsplan Woonwijk Anna’s Hoeve’ overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0402.10bp04annashoeve-va01 met bijbehorende bestanden en volledige papieren verbeelding vast te stellen.

    De commissie Ruimtelijke Ordening & Wonen heeft op 12 juni 2019 advies uitgebracht.
    De fracties van LH en SP maken een voorbehoud. Alle overige fracties adviseren de raad positief.
    Alle fracties vragen om behandeling zonder debat.

  7. 8

    Het tuincentrum Gooiersgroen, gelegen aan de Van Riebeeckweg 34, stopt binnen enige jaren. Deze inbreidingslocatie komt daarna vrij voor herontwikkeling. De woonfunctie is hier een passende invulling. De eigenaar heeft in overleg met een ontwikkelaar en een architect een woningbouwplan ontwikkeld. Tijdens het planvormingsproces is al meerdere malen overleg georganiseerd met de directe omgeving. Dit overleg heeft ook enkele aanpassingen van het plan tot gevolg gehad. Er komen 16 duurzame koopwoningen met een gezamenlijke binnentuin en een ondergrondse parkeervoorziening. Dit bouwplan is globaal verwerkt in een ontwerpbestemmingsplan en dit plan heeft, na een collegebesluit van 22 januari 2019 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode van ter inzage legging is door de eigenaar een extra informatiebijeenkomst georganiseerd. Er zijn 3 reacties ontvangen die allen als zienswijze worden aangemerkt. In de zienswijzennota van dit ontwerpbestemmingsplan zijn de reacties samengevat en voorzien van een beantwoording. De zienswijzen hebben twee kleinere aanpassingen van het plan als gevolg. Voorstel is om het bestemmingsplan ‘Van Riebeeckweg 34’ gewijzigd vast te stellen.

    Voorgesteld besluit

    1. In te stemmen met de ‘Zienswijzennota Ontwerpbestemmingsplan ‘Van Riebeeckweg 34;
    2. Geen exploitatieplan vast te stellen ten behoeve van het bestemmingsplan ‘Van Riebeeckweg 34’.
    3. Het bestemmingsplan ‘Van Riebeeckweg 34’ overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0402.17bp02riebweg34-va01 met bijbehorende bestanden en volledige papieren verbeelding gewijzigd vast te stellen overeenkomstig de Zienswijzennota, zoals bedoeld onder 1.

    De commissie Ruimtelijke Ordening & Wonen heeft op 12 juni 2019 advies uitgebracht.
    De fracties van LH en SP maken een voorbehoud. Alle overige fracties adviseren de raad positief.
    Alle fracties vragen om behandeling zonder debat.

  8. 9

    In november 2018 heeft het college van burgemeester en wethouder ingestemd met het Ontwerpbestemmingsplan Landgoed Kruisheide. Vervolgens is dit plan gepubliceerd en heeft het plan zes weken ter inzage gelegen. In deze periode zijn twee zienswijzen ingediend. Beide zienswijzen zijn ontvankelijk. In de wijzigingen en zienswijzennota Ontwerpbestemmingsplan Landgoed kruisheide zijn de zienswijzen samengevat en voorzien van een beantwoording. De zienswijzen hebben enkele kleine aanpassingen van de verbeelding als gevolg en ook worden twee ambtshalve aanpassingen voorgesteld ter verbetering van het plan.
    Het Ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan 'Landgoed Kruisheide' heeft ook zes weken ter inzage gelegen en er zijn geen reacties binnengekomen. Het college kan nu de benodigde hogere waarden Wet geluidhinder voor een aantal bouwvlakken in het plangebied verlenen.
    Voorstel aan de gemeenteraad is om het bestemmingsplan ‘Landgoed Kruisheide’ gewijzigd vast te stellen.

    Voorgesteld besluit

    1. In te stemmen met de ‘Wijzigingen en zienswijzennota Ontwerpbestemmingsplan Landgoed kruisheide’;
    2. Geen exploitatieplan vast te stellen ten behoeve van het bestemmingsplan ‘Landgoed Kruisheide’.
    3. Het bestemmingsplan ‘Landgoed Kruisheide’ overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0402.15bp03kruisheide-va01 met bijbehorende bestanden en volledige papieren verbeelding, gewijzigd vast te stellen overeenkomstig de wijzigingen en zienswijzennota, zoals bedoeld onder 1.
  9. 10

    Hilversum had in 2018 een tekort op de BUIG (Bundeling Uitkeringen Inkomensvoorzieningen Gemeenten). Om in aanmerking te komen voor een aanvulling van het tekort dient het college in de aanvraag Vangnetuitkering een verklaring op te nemen over de getroffen maatregelen om het tekort op de BUIG te verminderen. De raad dient in te stemmen met deze verklaring.


    De instemming van de gemeenteraad heeft uitsluitend betrekking op de juistheid van de verklaring van het college en niet op het inhoudelijk oordeel dat de gemeenteraad eventueel over de maatregelen van het college heeft.

    Voorgesteld besluit

    1. in te stemmen met de verklaring van het college over de genomen maatregelen om het tekort op de BUIG te verminderen;
    2. de bijgevoegde aanvraag Vangnetuitkering 2018 voor 15 augustus 2019 volgens de procedure in te dienen bij de Toetsingscommissie Vangnet Participatiewet.

    De commissie Ruimtelijke Ordening & Wonen heeft op 12 juni 2019 advies uitgebracht.
    De fracties van LH en SP maken een voorbehoud. Alle overige fracties adviseren de raad positief.
    Alle fracties vragen om behandeling zonder debat.


    De commissie Zorg & Samenleving heeft op 6 juni 2019 advies uitgebracht.
    Alle aanwezige fracties adviseren de raad positief.

  10. 11
    Vragen aan het college