- Locatie
Dudokkamer (Raadhuis 2.01)
- Voorzitter
- Gerard Ekelmans
Agendapunten
-
1
Bijlagen
-
2
- Mededelingen voorzitter
- Mededelingen college
- Vragen naar aanleiding van de toezeggingenlijst en de prioriteitenagenda
Bijlagen
-
3
Portefeuille Ruimtelijke Ordening en Projecten
Bijlagen
-
4
- GEM Crailo b.v. (Vennootschap)
- Uitvaartstichting Hilversum (Stichting)
Bijlagen
-
5
Vanwege marktontwikkelingen en aanpassingen in het landelijke woonbeleid de afgelopen jaren staat de uitvoerbaarheid van woningbouwontwikkelingen in 1221 onder druk. Door de gevraagde 50% middeldure huur uit het Chw bestemmingsplan 1221 aan te passen in het omgevingsplan naar de lijn van de Woonvisie 2021-2030 worden de kansen op realisatie van de plannen vergroot. Ontwikkelaars kunnen dan kiezen voor middeldure koopwoningen tot de NHG grens (€435.000,-, prijspeil 2024) of voor hoge middeldure huur woningen.
Door de raad nog dit jaar aan het college opdracht te laten geven om een omgevingsplanwijziging op te stellen, kan er gelijktijdig worden doorgewerkt aan de voorbereiding van plannen voor de ontwikkellocaties in 1221. Het is onwenselijk om eerst een omgevingsplanwijziging op te stellen en dan pas naar de raad te gaan omdat ze dan pas later geïnformeerd worden en de ontwikkelaars langer in onzekerheid zitten.
Bij dit onderwerp komt een inspreker namens de bewonersvereniging Oosterspoorplein e.o. (zie inspraakbijdrage).
Bijlagen
-
6
Bijlagen
-
7
De Omgevingsvisie Hilversum 2040 is vastgesteld. Deze visie op het schaalniveau van heel Hilversum wordt per gebied uitgewerkt om te komen tot het detailniveau van een omgevingsplan. De uitwerking van de Omgevingsvisie pakken we integraal en gebiedsgericht aan waarbij de in de visie bepaalde methode van verbinden, verleden, heden en toekomst wordt gebruikt. De lopende gebiedsagenda’s worden voortgezet binnen de met de gemeenteraad gemaakte afspraken. Er zijn echter wel kansen voor het opnemen en de integratie van lopende gebiedsagenda’s in de gebieden van nieuwe gebiedsagenda’s. Nieuwe gebiedsagenda’s worden integraal, gebiedsgericht en nemen de gewenste en noodzakelijke opgaven voor heel Hilversum vanuit de programma’s Actief, Meedoen en Duurzaam mee vanaf de start. Een nieuwe gebiedsagenda start met een startnotitie waarin de gemeenteraad op hoofdlijnen de kaders meegeeft voor die specifieke gebiedsagenda.
Bijlagen
-
8
Bijlagen
-
9
Woningcorporatie De Alliantie heeft in 2021/2022 een ontwerpstudie laten uitvoeren op de herontwikkeling van de percelen gelegen tussen de Olivier van Noortstraat, Willem Bontekoestraat en Jacob Roggeveenstraat. De gemeente heeft een positieve grondhouding t.a.v. de voorgelegde plannen en had ook een aantal vragen en kanttekeningen. Vanuit de gemeente is daarnaast het verzoek gekomen om de realisatie van een buurtvoorziening voor het Van Riebeeckkwartier te onderzoeken.
De gemeente Hilversum heeft in overleg met De Alliantie afgesproken om voor deze ontwikkeling een Planuitwerkingskader (verder: PUK) op te stellen. Het PUK is opgesteld door de gemeente Hilversum op kosten van de Alliantie Ontwikkeling. Met het PUK geeft de gemeente ruimtelijke kaders en onderzoeksopgaven mee aan de Alliantie Ontwikkeling, zodat zij een Locatieontwikkelplan (verder: LOP) kunnen opstellen. Het LOP en de daaropvolgende omgevingsplanprocedure worden beide ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.
Inhoudelijk wordt in het PUK weergegeven welke kansen en randvoorwaarden de gemeente ziet om op deze locatie extra woningbouw te realiseren. Een goede inpassing van deze verdichting kan de ruimtelijke kwaliteit als geheel versterken van deze plek. Om die redenen staat de gemeente ook positief ten op zichten van het initiatief.
nb, in overleg met bestuurdondersteuening wordt bijlage 'advies CRK&M' donderdag bijgevoegd.
Bijlagen
-
10
Bijlagen