Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

College van B en W

dinsdag 22 oktober 2024

09:31 - 16:00

Agendapunten

  1. 1

    Voor u ligt de Eindejaarsrapportage 2024 van de gemeente Hilversum. De nadruk van deze rapportage ligt op de financiën. Inzicht wordt gegeven in het verloop van de budgetten en het verwachte eindejaarresultaat voor 2024. Wij stellen u voor de Eindejaarsrapportage vast te stellen met de lasten en baten zoals gepresenteerd in hoofdstuk 6 en de investeringskredieten bij te stellen zoals opgenomen in hoofdstuk 5. Daarnaast wordt voorgesteld een bestemmingsreserve “ESF” in te stellen.

    Besluit

    I. De raad voor te stellen:
    1. Een bestemmingsreserve genaamd “ESF ” in te stellen.
    2. De eindejaarsrapportage 2024 vast te stellen met daarin de lasten, baten en het saldo voor het jaar 2024 conform hoofdstuk 6 van de eindejaarsrapportage;
    3. De investeringskredieten, zoals gespecificeerd in hoofdstuk 5 van de eindejaarsrapportage, te verminderen met een bedrag van € 7,4 miljoen.
    II. Het voorstel te agenderen voor de commissie Bestuur & Economie ter advisering aan de raad.

    Akkoord met aanpassingen. De portefeuillehouder wordt gemachtigd de aanpassingen aan te brengen.

  2. 2

    Het meerjaren onderhoudsplan is een planning voor het uit te voeren onderhoud aan het gemeentelijke vastgoed en de sportaccommodaties. Aan de hand van deze planning worden de voorzieningen groot onderhoud vastgesteld en de daarbij behorende jaarlijkse dotatie. Om deze planning actueel te houden wordt deze één keer in de vier jaar geactualiseerd. De laatste meerjaren onderhoudsplannen zijn op 7 oktober 2020 "meerjarige onderhoudsplanning 2020-2034" door de raad vastgesteld. Het afgelopen jaar zijn de meerjaren onderhoudsplannen geactualiseerd inclusief financiële onderbouwing en wordt nu aan de raad ter besluitvorming voorgelegd.

    Besluit

    I. De gemeenteraad voor te stellen:
    1. De meerjaren onderhoudsplannen 2024 -2033 voor het gemeentelijk vastgoed en sportaccommodaties met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 vast te stellen;
    2. Het onderhoudsniveau voor het raadhuis en de gebouwen van de begraafplaatsen vast te stellen op categorie 2 (hoogwaardig);
    3. Het onderhoudsniveau voor de overige gebouwen vast te stellen op categorie 3 (sober en doelmatig);
    4. Het onderhoudsniveau voor de te verkopen objecten vast te stellen op categorie 4 (waardebehoud);
    5. De voorziening groot onderhoud voor cultureel vastgoed opheffen per 1-1-2024 en het saldo samen te voegen met de voorziening onderhoud Museum in een nieuw in te stellen voorziening onderhoud cultureel vastgoed/museum en de voorzieningen groot onderhoud sportaccommodaties en sportparken samen te voegen in een nieuw in te stellen voorziening onderhoud sportaccommodaties.
    II. Krachtens artikel 87 van de Gemeentewet in samenhang met artikel 5.1 lid 2 sub b van de Wet open overheid de verplichting tot geheimhouding op te leggen voor informatie opgenomen in bijlage 2. De verplichting tot geheimhouding wordt in acht genomen door allen die van de informatie kennis dragen en duurt voort totdat deze is opgeheven (art. 89 lid 2 en 3 Gemeentewet).
    III. Bijlage 2. Te verkopen objecten, onder verplichting tot geheimhouding te verstrekken aan de gemeenteraad conform artikel 88 lid 2 Gemeentewet.
    IV. Het onderwerp ter advisering aan de gemeenteraad aan te melden voor de commissievergadering Bestuur & Economie.

    Akkoord.

  3. 3

    De gemeente Hilversum heeft samen met de Ondernemersvereniging Hilversum Zuidwest (hierna te noemen OVHZW) en andere betrokken partijen de Gebiedsagenda bedrijventerreinen Hilversum Zuidwest opgesteld. De gemeente werkt samen met OVHZW ernaar toe om van de huidige drie bedrijventerreinen (Kerkelanden, Zeverijnstraat en Havenkwartier), één aantrekkelijk en economisch vitaal bedrijvenpark te maken. De gebiedsagenda bestaat uit een visie, een uitvoeringsagenda en een inspiratieboek, en biedt richting voor de ontwikkeling van deze terreinen tot 2040. Om de hoge parkeerdruk tegen te gaan worden aanpassingen gedaan en wordt toegewerkt naar een andere vorm van parkeren. Door het toevoegen van groen gaan we wateroverlast en hittestress tegen. Het succes hangt af van een nauwe samenwerking met de ondernemers in het gebied.

    Besluit

    I. De raad voor te stellen om:
    1. De Gebiedsagenda bedrijventerreinen Zuidwest Hilversum vast te stellen
    2. Het programma bedrijventerreinen Kerkelanden te laten vervallen
    3. Het Masterplan Havenkwartier te laten vervallen
    II. Het voorstel ter advisering aan de raad aan te melden voor behandeling in de commissie Ruimtelijke ordening & Projecten.

    Akkoord met aanpassingen. De portefeuillehouder wordt gemachtigd de aanpassingen aan te brengen.

  4. 4

    De Algemene Vergadering van de Metropool Regio Amsterdam (hierna: AV MRA) heeft op 11 oktober de nieuwe MRA Agenda 2025 - 2028 en de bijbehorende meerjarenbegroting 2025 - 2028 voorlopig vastgesteld. Aan alle deelnemers van de MRA wordt nu gevraagd deze documenten te bekrachtigen en dit kenbaar te maken aan het bestuur van de MRA voor 18 december 2024. Dat is het moment dat de AV MRA de MRA Agenda en meerjarenbegroting definitief vaststelt.


    De MRA Agenda, met daarin de gezamenlijke ambities en doelen, vormt de inhoudelijke basis van de samenwerking in de regio voor de komende jaren.
    In deze meerjarenbegroting is inzichtelijk gemaakt waar de komende vier jaren de middelen op hoofdlijnen aan worden besteed.

    Besluit

    I. De raad voor te stellen om:
    1. De MRA Agenda 2025-2028 “Anders Kijken, Anders Doen” en de bijbehorende Meerjarenbegroting 2025-20282 te bekrachtigen;
    2. Kennis te nemen van de Nota van Beantwoording op de wensen en opvattingen MRA Agenda;
    3. Kennis te nemen van het Meerjaren Uitvoeringsprogramma (MUVP).
    II. Het voorstel ter advisering aan de raad aan te melden voor behandeling in de commissie bestuur en economie.

    Akkoord.

  5. 5

    Op 1 oktober 2024 is een aanvraag omgevingsvergunning voor een buitenplanse omgevingsplanactiviteit (BOPA) ingediend voor de realisatie van 379 tijdelijke flexwoningen op het voormalige Circusterrein voor de duur van maximaal 15 jaar.
    De activiteit voldoet blijkens de motivering (de toelichting op de aanvraag) aan een 'evenwichtige toedeling van functies aan locaties' oftewel voorziet in een aanvaardbaar woon- en leefklimaat. Daardoor kan de omgevingsvergunning (voor de BOPA) worden verleend.
    Voor deze BOPA geldt adviesrecht van de raad. Daartoe is dit raadsvoorstel opgesteld.

    Bijlagen

    Voorgesteld besluit

    I. De raad voor te stellen:
    1. Het college te adviseren om de omgevingsvergunningaanvraag voor de realisatie van 379 flexwoningen aan de Diependaalselaan 351 (CLZ-00011792) te verlenen.
    II. Geen Milieueffectrapport op te stellen.
    III. Het onderwerp ter advisering aan de raad aan te melden voor behandeling in de raadscommissie Ruimtelijke Ordening & Projecten.

    Besluit

    I. De raad voor te stellen:
    1. Het college te adviseren om de omgevingsvergunningaanvraag voor de realisatie van 379 flexwoningen aan de Diependaalselaan 351 (CLZ-00011792) te verlenen.
    II. Geen Milieueffectrapport op te stellen.
    III. Het onderwerp ter advisering aan de raad aan te melden voor behandeling in de raadscommissie Ruimtelijke Ordening & Projecten.

    Akkoord met een aanpassing.

  6. 6

    Het huidige Preventie- en Handhavingsplan alcohol (PHP) en drugs loopt af op 31 december 2024. Vanwege de samenhang met het Beleidsplan Bescherming en Opvang (B&O), dat doorloopt tot en met 31 december 2025, is het noodzakelijk het PHP met één jaar te verlengen. Dit zorgt ervoor dat de twee beleidsplannen synchroon lopen, zowel inhoudelijk als financieel. Er wordt in een regionale werkgroep al gewerkt aan een vernieuwd PHP en Beleidsplan dat vanaf 2026 gezamenlijk zal lopen.

    Besluit

    I. De raad voor te stellen om:
    Het Preventie- en Handhavingsplan (PHP) alcohol en drugs te verlengen tot en met 31 december 2025.
    II. Het voorstel ter advisering aan de raad aan te melden voor de commissie Bestuur & Economie.

    Akkoord met aanpassingen. De portefeuillehouder wordt gemachtigd de aanpassingen aan te brengen.

  7. 7

    De huidige Winkeltijdenverordening is vastgesteld in 2018 en aan vernieuwing toe. De aanpassingen zijn ruimere openingstijden op zondagen en feestdagen en is er meer duidelijkheid over handhaving van de winkeltijden. Ook zijn er verduidelijkingen aangebracht ten aanzien van openingstijden voor galerieën, veilinghuizen, braderieën en snuffelmarkten.


    Het college is op 23 juli 2024 akkoord gegaan met het voorstel en de terinzagelegging van het voorstel. De concept Winkeltijdenverordening Hilversum 2024 heeft zes weken ter inzage gelegen. Dit gaf belanghebbenden (winkeliers, overige ondernemers, omwonenden, organisaties) de gelegenheid om kennis te nemen en te reageren op de concept verordening. Er zijn drie zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen gaven geen aanleiding de concept Winkeltijdenverordening aan te passen.

    Besluit

    I. De nota van zienswijzen (bijlage 1) vast te stellen en de indieners te beantwoorden;
    II. De raad voor te stellen om de Winkeltijdenverordening Hilversum 2024 vast te stellen;
    III. Het voorstel ter advisering aan de raad aan te melden voor behandeling in de commissie bestuur en economie.

    Akkoord.

  8. 8

    Om de realisatie van verduurzamingsmaatregelen te versnellen is het van belang om zoveel mogelijk drempels voor de bewoners weg te nemen. Het zelf voorschieten van de (maximale) subsidie van €2000 is voor veel huishoudens een belemmering, omdat zij dit niet kunnen. Hierdoor nemen zij mogelijk geen isolatiemaatregelen. Binnen een gecontroleerde pilot zal worden getest of huishoudens sneller maatregelen nemen als de subsidie voorafgaand aan de werkzaamheden verstrekt wordt, zodat de huishoudens dit bedrag niet zelf voor hoeven te schieten.

    Besluiten

    Gebruik te maken van artikel 20 uit de subsidieregeling Hilversums Isolatie Programma, de hardheidsclausule, om in het kader van een pilot ‘collectieve isolatie voorfinancieren’ af te wijken van de aanvraagprocedure door voorgaand de werkzaamheden subsidie te verstrekken aan een afgebakend aantal adressen uit bijlage 1 in de periode 1 november 2024 tot 1 februari 2025

    Conform.

    Gebruik te maken van artikel 20 uit de subsidieregeling Hilversums Isolatie Programma, de hardheidsclausule, om in het kader van een pilot ‘collectieve isolatie voorfinancieren’ af te wijken van de aanvraagprocedure door voorgaand de werkzaamheden subsidie te verstrekken aan een afgebakend aantal adressen uit bijlage 1 in de periode 1 november 2024 tot 1 februari 2025

    Conform.

  9. 9

    Aan MEE Utrecht, Gooi & Vecht verlenen we een opdracht voor het uitvoeren van individuele mantelzorgwaardering. De individuele waardering van de mantelzorger wordt gewijzigd van € 150,- per zorgvrager naar € 50,- per mantelzorger. Drie mantelzorgers per zorgvrager kunnen de mantelzorgwaardering van € 50,- aanvragen. Het verschil ten opzichte van de oude werkwijze is dat we voorheen slechts de wettelijke taak uitvoerden voor de mantelzorgwaardering. De meerwaarde van de nieuwe werkwijze is dat we naast uitvoering van de wettelijke taak ook preventief in gesprek gaan met mantelzorgers die de mantelzorgwaardering aanvragen. Dit sluit aan bij de vastgestelde beleidsagenda Wmo-Samenleving 2024-2030 en uitvoeringsagenda Mantelzorg 2024-2030.


    Om de nieuwe werkwijze te kunnen uitvoeren wordt hoofdstuk 8 van de Wmo beleidsregels 2020 ingetrokken en nadere regels mantelzorgwaardering 2024 vastgesteld. Om rechtmatig uitvoering te kunnen geven aan de mantelzorgwaardering is het noodzakelijk om aan MEE Utrecht, Gooi & Vecht mandaat te verlenen inclusief een verwerkersovereenkomst.

    Besluit

    1. Hoofdstuk 8 van de Beleidsregels maatschappelijke ondersteuning Hilversum 2020 inzake ‘mantelzorg’ in te trekken;
    2. Vast te stellen nadere regeling mantelzorgwaardering 2024 gemeente Hilversum;
    3. In te stemmen met de opdrachtverlening aan MEE Utrecht, Gooi en Vecht met een bijdrage van maximaal € 84.767,- voor uitvoering van de mantelzorgwaardering 2024;
    4. Mandaat te verlenen aan de Regiomanager van MEE, Gooi & Vecht voor de uitvoering van de mantelzorgwaardering (conform art. 2.1.6 Wmo, art. 24 Verordening maatschappelijke ondersteuning Hilversum 2018* en verwerkersovereenkomst d.d. 22 oktober 2024 met kenmerk 1557867 (bijlage 3);
    5. Voor de mandaatverlening instemming te vragen aan gemandateerde (conform art. 10:4 Awb).

    Conform.

  10. 10

    De Woonmonitor Hilversum 2024 is beschikbaar. De Woonmonitor heeft als doel om u op basis van kwantitatieve data inzicht te bieden in de voortgang van de ambities benoemd in de Woonvisie 2021-2030. Daarnaast wordt in de Woonmonitor vooruitgekeken naar toekomstige ontwikkelingen op de Hilversumse woningmarkt.

    Besluit

    De gemeenteraad te informeren over de Woonmonitor Hilversum 2024 door middel van de bijgevoegde collegebrief.

    Akkoord met aanpassingen. De portefeuillehouder wordt gemachtigd de aanpassingen aan te brengen.

  11. 11

    Het doel van de informatiebrief is om inzicht te geven in de voortgang van het uitvoeringstraject van de Bestuursovereenkomst NOVEX-gebied Groene Hart, kennis te nemen van de communicatiemomenten en kennisproducten en tijdig mogelijkheden aan te geven om hierin als raadslid te participeren.

    Besluit

    De raad informeren over de stand van zaken NOVEX Groene Hart middels bijgaande collegebrief.

    Akkoord met aanpassingen. De portefeuillehouder wordt gemachtigd de aanpassingen aan te brengen.

  12. 12

    Jaarlijks brengt de Functionaris Gegevensbescherming (FG) verslag uit aan het college over de implementatie van de AVG binnen de gemeentelijke organisatie. In zijn verslag doet de FG aanbevelingen aan het college.
    De raad wordt geïnformeerd met door middel van een collegebrief. Ook wordt er voor raadsleden een informatieve sessie georganiseerd waarin de FG de gelegenheid krijgt om zijn verslag toe te lichten en vragen van raadsleden te beantwoorden.

    Besluit

    1. De aanbevelingen van de Functionaris Gegevensbescherming (FG) over te nemen.
    2. De raad te informeren over het verslag van de FG middels bijgaande collegebrief.

    Conform.

  13. 13

    Dit voorstel heeft betrekking op de kosten die gemaakt zijn voor de organisatie en aanbod van het eerste opvangonderwijs (EOO) aan niet-Nederlandstalige kinderen in de basisschoolleeftijd.
    Uit de verantwoording en aanvraag tot vaststelling blijkt dat er een nabetaling volgt op de reguliere subsidie voor de reguliere nieuwkomerskinderen en een gedeeltelijke terugvordering van de subsidie die voorlopig is beschikt voor Oekraïense leerlingen binnen het eerste opvang onderwijs.

    Besluit

    1. De subsidie die aan STIP is verleend definitief vaststellen op € 221.730 voor het eerste opvangonderwijs voor reguliere nieuwkomerskinderen in het jaar 2023, - conform de bijgevoegde vaststellingsbeschikking en € 3.730 nabetalen aan STIP.
    2. De subsidie die aan STIP is verleend voor het eerste opvangonderwijs aan Oekraïense kinderen in het jaar 2023 definitief vaststellen op € 227.525 en € 152.475 terugvorderen als niet ingezette subsidie.

    Akkoord.

  14. 14

    Versa Welzijn heeft als penvoerder van het samenwerkingsverband in 2023 subsidie ontvangen om ‘Begeleiding in de Wijk’ als activiteit uit te voeren. Naast Versa Welzijn zitten stichting Kwintes, Sherpa en MEE Utrecht, Gooi en Vecht in het samenwerkingsverband. De doelstelling van ‘Begeleiding in de Wijk’ is het verbeteren van de zelf- en samenredzaamheid van inwoners door het aanbieden laagdrempelige hulp en ondersteuning. In 2023 is de naam ‘Begeleiding in de Wijk’ veranderd in ‘Buurtteams Hilversum’ om de beweging van Sociaal Plein en geïndiceerde zorg naar algemene voorziening in de wijk (buurt) en naar de sociale basis uit te drukken. Een beweging die nauw aansluit bij de beweging van Zorg en Ziekte naar Gedrag en Gezondheid die de gemeente heeft ingezet. De buurtteams hebben in 2023 835 inwoners ondersteunt. De inzet van de buurtteams heeft er mede voor gezorgd dat er een dalende trend zichtbaar is van het aantal Wmo-indicaties voor ‘begeleiding regulier’.

    Besluit

    De subsidie buurtteams die Versa Welzijn in 2023 heeft ontvangen namens het samenwerkingsverband,vast te stellen op €677.842,- en een bedrag van €12.158,- terug te vorderen, conform de bijgevoegde beschikking

    Conform.

  15. 15

    In 2023 is tijdens de raadsbespreking en vaststelling van het Integraal Veiligheidsplan is een toezegging gedaan (T23-07) door de wethouder over inwoners met onbegrepen gedrag.
    Via deze brief is het voorstel invulling te geven aan de toezegging en deze daarmee af te kunnen doen.

    Besluit

    De raad via bijgaande collegebrief te informeren over de afdoening van toezegging T23-007.

    Akkoord.

  16. 16

    GroenLinks en D66 hebben op 23 september 2024 Art. 41 vragen gesteld over de Bijenschans, Sparrenlaan 20.

    Besluit

    De artikel 41 vragen van de fractie D66 inzake de Bijenschans Sparrenlaan 20 beantwoorden middels bijgaande collegebrief.

    Akkoord met aanpassingen. De portefeuillehouder wordt gemachtigd de aanpassingen aan te brengen.

  17. 17

    Het Doelen Inspanningen Netwerk (DIN) voor het sociaal domein - eerder vastgesteld door het college en besproken met de commissie - is voorzien van referentiewaarden over 2023 en er is een verhalende component toegevoegd. Op 24 juni heeft een informatiebijeenkomst plaatsgevonden voor raadsleden over het DIN. Het instrument is door hen positief ontvangen.

    Besluit

    Vaststellen van het Doelen Inspanningen Netwerk (DIN) Sociaal Domein 2024 en de raad hierover te informeren middels bijgevoegde raadsinformatiebrief.

    Conform.

  18. 18

    Uitvoeren van een toezegging (T024-074) over de voortgang project Merem.

    Besluit

    De raad, middels bijgevoegde collegebrief, informeren, zoals toegezegd in de commissievergadering van 5 juni jl. (TZ024-074) over de stand van zaken project Merem.

    Conform.

  19. 19

    Opstapje is gericht op ouders met kinderen van 1 tot 4 jaar met een risico op onderwijsachterstand. Het doel van de interventie is het bevorderen van de onderwijskansen van deze kinderen. Om dit doel te bereiken, richt het programma zich op het stimuleren van de ontwikkeling van het kind en op de bevordering van een stimulerend gezinsklimaat. Met dit programma worden in schooljaar 2024-2025 38 gezinnen bereikt.


    Het programma wordt in Hilversum aangeboden door speciaal hiervoor getrainde medewerkers van Stichting Bink. Deze stichting heeft een subsidie aangevraagd van € 97.088,-. Opstapje draagt bij aan het realiseren van ambitie 1 ‘een goede start in het onderwijs’ uit de Hilversumse Educatieve Agenda (HEA) en voorziet in een behoefte van gezinnen. De subsidieaanvraag sluit aan bij het vastgestelde beleid en de kosten van dit voorstel zijn grotendeels te dekken vanuit de onderwijsachterstandsmiddelen. Omdat de aanvraag €7088,- hoger is dan het bedrag zoals begroot in de HEA (€90.000) en dit verschil niet te dekken is met de 2,8% indexatie is het voorstel als volgt: de subsidie te beschikken op € 92.520 waarmee 38 in plaats van 40 gezinnen geholpen kunnen worden. Zoals ook besproken is met Stichting Bink.

    Besluit

    Stichting Bink kinderopvang een subsidie van € 92.520,- te verlenen conform bijgevoegde verleningsbeschikking voor de uitvoering van het gezinsgerichte stimuleringsprogramma Opstapje.

    Conform.

  20. 20

    Gemeenten ontvangen ieder jaar een zogenoemd BUIGbudget om bijstandsuitkeringen en loonkostensubsidie uit te betalen. Het BUIGbudget wordt door het Rijk, eind september van het betreffende budgetjaar, definitief vastgesteld. Het college informeert de gemeenteraad met een collegebrief, over de definitieve vaststelling.

    Besluit

    De raad te informeren over de Definitieve vaststelling BUIG budget 2024 middels bijgevoegde collegebrief.

    Conform.

  21. 21

    In de Regio Gooi en Vechtstreek is in het convenant eerste opvangonderwijs (2022) vastgelegd hoe het eerste opvangonderwijs aan kinderen die korter dan één jaar in Nederland zijn en de Nederlandse taal onvoldoende beheersen (hierna: nieuwkomersleerlingen) wordt geboden. Alle regiogemeenten hebben in dit convenant met alle schoolbesturen en de twee samenwerkingsverbanden Unita en Qinas afspraken vastgelegd. Onderdeel van het convenant is de gezamenlijke afspraak om per leerling € 1.900, te subsidiëren. Dit voorstel heeft betrekking op de subsidieverlening nieuwkomersonderwijs voor het jaar 2025.

    Besluit

    1. Een subsidie van € 133.000, - aan STIP te verlenen voor het bieden van eerste opvangonderwijs aan 70 reguliere nieuwkomerskinderen in het kalenderjaar 2025 conform bijgevoegde verleningsbeschikking.
    2. Een subsidie van € 19.000, - aan STIP verlenen voor het bieden van eerste opvangonderwijs aan 10 Oekraïense kinderen in het kalenderjaar 2025 conform bijgevoegde verleningsbeschikking.

    Conform.

  22. 22

    Op 13 september heeft de fractie D66 vragen gesteld op basis van artikel 41 van het Reglement van Orde over plastic soep in het raadhuis.

    Besluit

    De artikel 41 vragen van de fractie D66 inzake Plastic Soep in het Raadhuis te beantwoorden middels bijgaande brief.

    Conform.

  23. 23

    De gemeenteraden worden worden periodiek geïnformeerd over de voortgang van het Regionale Programma Werk & Participatie. De laatste brief dateert van 15 maart 2024. In deze brief is tevens een link naar de Monitor Werken aan werk van het tweede kwartaal 2024 opgenomen.

    Besluit

    De gemeenteraad te informeren over de voortgang  op het Programma Werk & Participatie door middel van de bijgevoegde collegebrief.

    Conform.

  24. 24

    Met deze collegebrief wordt de raad geïnformeerd over de stand van zaken van de zoektocht naar asiellocaties in Hilversum en dat de zoektocht nog niet tot resultaat heeft geleid.

    Besluit

    De raad te informeren over de stand van zaken van de zoektocht naar asiellocaties in Hilversum via bijgevoegde collegebrief.

    Akkoord.

  25. 25

    Toelichting op verwachte onderschrijding Uitvoeringsprogramma Mobiliteit en aanpak priowegen en doorfietsroutes

    Besluit

    De gemeenteraad te informeren over de verwachte onderschrijding Uitvoeringsprogramma Mobiliteit, en de aanpak van priowegen en doorfietsroutes door middel van de bijgevoegde collegebrief.

    Akkoord.

  26. 26

    Versa Welzijn werkt voor gemeente Hilversum aan verschillende doelen binnen het sociaal domein. In 2023 heeft de organisatie subsidies ontvangen om dit werk mogelijk te maken. Gedurende het subsidiejaar 2023 heeft op verschillende momenten reflectie plaats gevonden tussen Versa en gemeente Hilversum. Daarmee is de voortgang gemonitord. Na afloop van het jaar heeft Versa de inzet inhoudelijk en financieel verantwoord en vraagt gemeente Hilversum de subsidies vast te stellen.

    Besluit

    1. De reguliere subsidie die Versa Welzijn in 2023 heeft ontvangen vast te stellen op €4.771.800,- en een bedrag van €6.200,- terug te vorderen;
    2. De incidentele subsidie die Versa Welzijn, aanvullend op de reguliere subsidie, heeft ontvangen voor ‘Uitbreiding SJD, Op peil houden van kinder- en jongerenwerk, uitbreiding buurtbemiddeling en afronding pilot handmassage’ vast te stellen op €196.000,- en €6.000,- terug te vorderen;
    3. De incidentele subsidie die Versa Welzijn heeft ontvangen voor ‘pilot dagbesteding psychisch kwetsbaren’ vast te stellen op €112.230,-;
    4. De incidentele subsidie die Versa Welzijn heeft ontvangen voor ‘Energie Opbouwwerk’ vast te stellen op €76.540,-,

    Conform.